maandag 24 mei 2010

Update opa en verbouwing

Opa
Opa moet nog wel een beetje wennen in zijn eigen huis, maar hij begint nu wel al weer wat te doen.  Ik had wat vlijtige liesjes en lobelia's gekocht. Daar is hij nu mee begonnen om te planten. Hij doet het meest wanneer niemand in de buurt is. Opa laat zich namelijk best graag verwennen heb ik gemerkt. Dat mist hij ook volgens mij wel vanuit het verpleeghuis. (en die lieve jonge zustertjes ;)) Wij gaan natuurlijk vroeg naar het werk en wanneer opa slaapt laat ik hem lekker slapen. Omdat hij het niet fijn vindt wanneer hij wakker wordt en we allemaal gevlogen zijn ben ik hem zaterdag voordat we gingen klussen even gedag gaan zeggen. Hij had een bult ter grootte van een tennisbal op zijn rechterwang. Dat was schrikken. Dokter laten komen, hij had een ontsteking. Dus weer antibiotica. 3 x per dag tijdens het eten. Dat had hij in het verpleeghuis ook al een paar keer gekregen en dat vermindert in ook weer je weerstand. Jammer is dat. Hij voelt zich er verder niet akelig bij dus dat scheelt. De bult is al weer een beetje aan het slinken.  Wel weer medicijnen erbij waar aan gedacht moet worden. Er komt elke dag iemand om hem uit zijn bed te halen, te wassen en aan te kleden. Dat is wel prettig moet ik zeggen. Het is toch nog best veel werk.

Huis
De bouwvakkers zijn definitief weg. De muurtjes zijn gestuukt en nu moeten wij de rest afmaken. Geen foto's, want eerlijk gezegd. We doen een hoop, maar nog niet echt zichtbaar met het blote oog. haha.
We schuren en plamuren en schuren en plamuren, pfff. Zwaar werk, dat merkte Evan ook. Die heeft zaterdagochtend nog even geholpen (ik moest naar het ziekenhuis om antibiotica te halen). Luus en Tanja zijn nog even komen kijken. We horen het ook van anderen, het wordt echt mooi. Vol goede moed 's-middags eindelijk aan het werk, maar er is niet zo heel veel gebeurd. Er kwam nog iemand voor de vloer. De elektricien wist nog iemand. "Laat maar komen": zeiden wij. Dan hebben we 3 offertes. De loodgieter kwam ook nog even. De buren doen namelijk ook mee om de dakgoot te vervangen, dat scheelt ook weer geld. De loodgieter wist ook nog iemand voor onze oude zonnescherm. Weg ermee. (Zo sprokkelen we toch nog wat geld bij elkaar) Verder nog even met de buurman over de schutting gesproken. De klimop heeft de hele schutting omgetrokken, klimop weggehaald, maar de schutting komt niet meer goed. Moet ook vervangen worden. Eerst het huis maar. Zondag zijn we al om 8 uur begonnen en waren om half 6 weer thuis. Lekker opgeschoten. Schuren, plamuren en schoonmaken. Nog niet helemaal schilderklaar maar we komen er wel. We beginnen eerst met de zolder en zo werken we naar beneden. André gaat vandaag behangen met glasweefselbehang tegen de gipsmuren. Dan kitten. Dus vanaf volgende week kunnen we schilderen.
We zijn van plan om iedere avond wat te doen. Ik zorg dat het eten klaar is en dan na het eten direct aan de slag. Dan kunnen we toch nog aardig wat uurtjes maken denken we. Volgend weekend wordt niets. Zaterdag verjaardag van Jasper en zondag de bedden van de kinderen ophalen in Tilburg. (Van marktplaats gehaald). Het weekend erop verjaardag van mijn moeder, ze wordt 65!!!!!. Dan kunnen we in ieder geval 's-ochtends nog wat werken en dan hopen op mooi weer voor de bbq.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten