dinsdag 11 mei 2010

Keuken, entree en opa komt thuis


Keuken
Ik had nog wel foto's gemaakt toen de keuken werd gebracht. Een hele vrachtwagen vol. Nog even opgeruimd en toch maar wat foto's van de keuken gemaakt. Er is een begin gemaakt met de muurtjes om de kasten heen en de plankjes zitten tegen de muur naast de afzuigkap. We wisten niet dat er tl-licht in die plankjes zaten. Dus er was geen rekening mee gehouden. Doordat de muurtjes er nog moesten komen kwam Martin met het idee om elektriciteit van onder te halen en de plankjes tegen de muur te zetten. Je kan de draden niet zien. Super idee!

Entree
Gisteren zijn de tegels gelegd in de berging en entree. Vandaag zijn ze gevoegd. Erg mooi geworden vinden we. Er ligt nog een plank op omdat we er nog niet op mogen lopen. Morgen wel. Morgen moeten we ook de restanten van de voeg weghalen en dan is er weer iets van de lijst afgevinkt.

Opa komt thuis
Opa mag woensdag 19 mei naar huis. We hebben gisteren een gesprek gehad met de arts en de ergonoom. Het gaat echt goed met Opa en ze wilde graag een datum zodat we allemaal ergens naartoe kunnen werken. Wil heeft direct geprobeerd om zijn telefoon om te zetten. Die is namelijk nodig om zijn persoonlijk alarm aangesloten te krijgen. Helaas wordt de telefoon pas de 26ste aangesloten. Het leek mij veiliger om dan opa de 26ste over te laten komen, maar hij wil persee nu de 19de. Er is ook nog geen nieuws over hulp bij het aankleden en alles wat we hebben aangevraagd. Wij zitten voorlopig nog wel hier dus kunnen hem overal mee helpen, maar overdag is hij alleen. Hij vindt het wel prettig dat we nog even in zijn huis zijn. Dat is wel een opluchting.


Wat nog te doen?
Vanavond zijn Dennis en Jack langsgeweest. Dennis voor het schilderwerk en Jack voor de vloer. We willen de trappen toch liever door een specialist laten doen. Even de offerte afwachten. Hij maakt ook direct een offerte voor het buitenschilderwerk, dat zal pas na de zomer gedaan worden. De offerte voor de dakgoot is binnen. De buren doen ook mee als het goed is. Jack maakt een offerte voor een eiken vloer. En verder moeten wij aan de slag. Nog heel veel schilderwerk wacht ons. Het is ook wel leuk om weer met opbouwen bezig te zijn. Ik heb stalen opgevraagd want de muren wit laten is misschien toch niet zo'n goed idee. (Bedankt Linda :-)) We gaan er gewoon een kleur opzetten, wanneer het te erg is kunnen we het later weer over doen. Het zijn nu mooi gladgestuukte muren dat schildert veel makkelijker dan spachtelputz. We doen het rustig aan en hebben geen deadline, dus geen stress.

Verder nog
Het gaat trouwens ook veel beter met mijn tennisarm. Ik krijg 2 x per week fysio en doe mijn oefeningen. Nu uitkijken dat ik niet weer te veel ga doen. Dat wordt nog moeilijk. Ian heeft vorige week ook nog geholpen met plamuren en schuren. De kids willen ook graag helpen. Vele handen...... en ook wie de schoen past....:-)
Posted by Picasa

4 opmerkingen:

  1. Oh jongens wat is / wordt het mooi! En die hint komt aan hoor. Als mijn project "live" is en ze hebben geen nieuwe klus vóór de vakantie ... dan laat ik het wel even weten ;-) Kan ik altijd een dagje komen schilderen. Ben ik nog goed in ook. Heb pasgeleden onze eigen wanden in de huiskamer gedaan en mijn vader zei:"Kind, wat ben je toch een kanjer!" Dus dat zit wel goed ;-)

    Liefs & een knuffel vanuit Maastricht!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mocht je nog meerder schilder offertes willen aanvragen, kijk dan eens op www.schilder-weetjes.nl. Hier kun je makkelijk offertes van erkende schilders aanvragen en vergelijken.
    Succes!

    BeantwoordenVerwijderen