woensdag 14 april 2010

Ruiten, nieuwe trap, stucen
Wat is er gedaan
De raam met kozijn aan de voorzijde is vernieuwd en wat een mooie onderdorpel is er gemaakt. Ideetje van Martin, onze aannemer. Veel mooier dan de houten onderdorpel. De nieuwe trap naar de zolder zit erin. Weg die rare wiebeltrap of wenteltrap. Vinden de trap zo mooi. We hadden het bijna niet gedaan in verband met de bezuinigingen. Onze aannemer, Martin vond dat we het toch moesten doen. Blij dat we naar hem geluisterd hebben. Er zitten nu ook ramen in de dakkapel, de openslaande deuren in onze slaapkamer en de buitendeur. De stenen zitten er zo goed als in. Ook is er al een begin gemaakt met het stuken van de muren.


Wat gebeurt er de komende dagen
Bij de buurman moeten de stenen nog opgemetseld worden. Dat gebeurt waarschijnlijk morgen en vrijdag.
Vrijdag gaat de vloer in het nieuwe gedeelte erin. We mogen het weekend het huis dus niet in. Maandag worden de muren gestuukt.
We moeten nog wel een gootje graven achter de schuur en daar zitten hele diepe wortels in van de blauwe regen en de kamperfoelie.  Weekend opdracht. Verder moeten we de buitenspots gaan kopen voor in de overstek.
De muren van de zolder zitten er ook bijna in. Daar gaan we waarschijnlijk als eerste beginnen met schilderen. 
3 mei gaat de keuken erin. Wij blijven ons verbazen. Er gebeurt elke dag wel wat.
En het is ook nog mooi weer! Dat blijft ook zo. Fijn want we gaan zaterdag met de hele familie naar de dierentuin. Uitje via mijn werk. Mijn ouders mogen ook mee. Ian heeft vrij gevraagd en gekregen. Leuk uitje toch?


Update Opa
Het gaat steeds beter met opa. Morgen komen ze van het tehuis kijken of en hoe opa weer tijdelijk of permanent thuis kan wonen. Het is niet gelukt om van de katheter af te komen, maar zijn zuurstofgehalte is weer ok. Wanneer het allemaal mee zit dan kan opa volgende maand naar huis. We moeten nog wel hulp aanvragen voor de huishouding en een tehuis uitzoeken waar hij eventueel naartoe zou kunnen mocht het niet lukken om thuis te blijven wonen. Het ziet er best goed uit eigenlijk. Laten we hopen dat het zo blijft.We missen Sibylla wel trouwens. Verder is het heel gezellig zo met z'n allen, maar ook best vermoeiend.

 

  Posted by Picasa

4 opmerkingen:

  1. Heel leuk !!! Wanneer komt de keuken?
    Of moeten wij eerst nog een keer voor jullie koken?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw wat leuk dat jullie toch op aanraden van de aannemer de trap hebben laten plaatsen :)
    Veel succes met de verbouwing

    BeantwoordenVerwijderen